Richter Gusztáv ( Pécs ) által lejegyzett receptek: 10 kg elkészítéséhez. |
|
|
|
Szegedi csípős szalámi |
kg |
|
|
|
|
Konyhasó |
0,24 |
|
Salétrom só |
0,01 |
|
Porcukor |
0,015 |
|
Őrölt fekete bors |
0,02 |
|
Őrölt kömény |
0,03 |
|
Fűszerpaprika csemege |
0,2 |
|
Fűszerpaprika csípős |
0,03 |
|
Marha comb, lapocka |
1 |
|
Sertéscomb, lapocka |
5 |
|
Zsírszalonna |
4 |
|
|
|
|
bélátmérő mm-ben |
60 |
|
darálólyuk átmérő mm-ben |
6 |
|
|
|
|
|
|
|
Csemege szalámi |
kg |
|
|
|
|
Konyhasó |
0,24 |
|
Salétrom só |
0.01 |
|
Porcukor |
0,015 |
|
Őrölt fekete bors |
0,02 |
|
Friss fokhagyma pép |
0,3 |
|
Szegfübors |
0,04 |
|
Fűszerpaprika csemege |
0,01 |
|
Marha comb, lapocka |
2,5 |
|
Sertéscomb, lapocka |
3,5 |
|
Zsírszalonna |
4 |
|
|
|
|
bélátmérő mm-ben |
65 |
|
darálólyuk átmérő mm-ben |
3 |
|
|
|
|
Csabai csípős szalámi |
kg |
|
|
|
|
konyhasó |
0,24 |
|
salétromsó |
0,01 |
|
porcukor |
0,01 |
|
örölt feketebors |
0,02 |
|
friss fokhagyma pép |
0.035 |
|
őrőlt kömény |
0,01 |
|
csípős füszerpaprika |
0,04 |
|
csem. füszerpaprika |
0,11 |
|
marha színhús, comb -lapocka |
1 |
|
sertés hús, comb-lapocka |
6 |
|
zsírszalonna |
3 |
|
|
|
|
bélátmérő mm-ben |
60 |
|
darálólyuk átmérő mm-ben |
6 |
|
|
|
|
Pick szalámi |
kg |
|
|
|
|
konyhasó |
0,24 |
|
salétromsó |
0,025 |
|
porcukor |
0,05 |
|
örölt szegfüszeg |
0,025 |
|
reszelt szerecsendió |
0,025 |
|
örölt gyömbér |
0,025 |
|
örölt feketebors |
0,03 |
|
friss fokhagyma pép |
0,03 |
|
őrőlt kömény |
0,015 |
|
marha színhús, comb -lapocka |
2,5 |
|
sertés hús, comb-lapocka |
7,5 |
|
|
|
|
bélátmérő mm-ben |
65 |
|
darálólyuk átmérő mm-ben |
3 |
|
|
|
|
Gyulai kolbász |
kg |
|
|
|
|
konyhasó |
0,24 |
|
salétromsó |
0,01 |
|
porcukor |
0,01 |
|
örölt feketebors |
0,02 |
|
friss fokhagyma pép |
0,03 |
|
őrőlt kömény |
0,01 |
|
csípős füszerpaprika |
0,03 |
|
csem. füszerpaprika |
0,06 |
|
marha színhús, comb -lapocka |
1 |
|
sertés hús, comb-lapocka |
6 |
|
zsírszalonna |
3 |
|
|
|
|
kolbászbél mm-ben |
36 |
|
darálólyuk átmérő mm-ben |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
Szalámiknál a ledarált húst ferde deszkán ( asztalon ) egy napig csurgatjuk, másnap fűszerezzük.
A beleket jó keményre töltjük, csak egészen vékony , hegyes tűvel szurkáljuk.
Három napig hideg füstön tartjuk.
Három hónap eltelte után a legfinomabb !
Jó étvágyat !
|
SZAKI!
Nagyon jó az oldalad, a receptek is klasszak!
Üdv.: M. Melinda