Erdős László Szakmány Gastro weboldala
Erdős László Szakmány Gastro weboldala
Származási hely: 2013 Ételfotók_Calvados
Mongolia

 Mongolia képekben

 
Calvados étterem Siófok

 
Recept linkek
 
Statisztika
Indulás: 2005-11-05
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

      

     

   www.speedmeter.hu Google PageRank 

eXTReMe Tracker


 
Nyersanyagok
 
calvados

Calvados Étterem

 
- CALVADOS Krónika Siófok

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Végzős tanulóink 2012-ben

   

 

Selyem Dávid

Ilon Lajos & Varga Botond Csaba

 

Nyári Petra  &  Komáromi Csaba

Végre egy kiegyensúlyozott , nyugodt nyár....2011

Szakmány   

A kora tavaszt hétvégi nyitvatartással vészeltük át, már nagyon vártam a jó időt,  így Fecó segített elvégezni a kertben az átalakításokat.

A konyhában különösebb változás nem történt,  hátsópályát magabiztosan viszi Fecó, és már egész ügyesen segédkeznek tanulóink: S.Dávid  és Lala. 

Időközben átigazolás történt,  Róbert helyére érkezett : V Botond,   sajna igen nagy lemaradással  társaihoz képest.( "már megint játszol ???" -lassan szlogen lett.  S.Dávid már önállóan dolgozik, ismeri az étlapot, kis felügyelettel mindent el tud készíteni, gyorsan reagál tisztában van a rendelés utáni folyamatokkal.

Lala a hátsó pálya megismerése után  az mellettem  tevékenykedik,  igen kemény kiképzést élt meg, saláták készítése összetevőkkel együtt, letálalt ételek díszítése és előkészítése a fő feledata. Boti eközben  folyamatosan javul és kezdi jólérezni magát az új környezetben. Lalával osztálytársak: állandóan szívják egymás vérét, néha már eldönteni sem tudom mikor komoly, mikor vicc. Lasan elérkezett a nyár,  csatlakozott hozzánk Kata, (Feco kedvese)  vállalta a legnehezebb munkát  a mosogatást. (étkezési szokásairól, rigolyáiról tudnék mesélni...)

Végre eljőtt egy olyan nyár hogy már májustól kezdve kiegyensúlyozott , kiszámítható forgalmat tudtunk produkálni. Ehhez hozzájárult hogy sok olcsó ételt  és menüt biztosítottunk,  kiváló minőségben és küllemben.  Nyár derekán megpróbáltuk a lágyfagyi forgalmazását, ( én még ennyi fagyit nem ettem életemben!!! )    tartott egy jó hónapig és már meg is váltunk tőle:- de legalább megpróbáltuk.

Időközben a forgalom növekedsével csatlakozott hozzánk  Bálint,   így kialakult a végső létszám.  Az étteremben rendezödőtt az egyensúly, Pistabá irányításával, Kukker ( nagyon szerettem vele dolgozni, preciz jó humorú szakember) lett az ételes, Csaba és Petra segítségével. Imi időközben csatlakozott a felszolgálók táborához, szezon végeztével csendben távozott.

Időközben búcsut vettünk Márk barátunktól, elrabolta a "szerelem" jelenleg a Piroska csárdában tolja a rabigát. ( ki gondolná hogy ezek a gyerekek milyen preciz szakmai munkára képesek  ? )

                                                                                   

Szeptemberben megérkeztek az új tanulók, mindkettő harcedzett fiatalember  V.Zoltán és S.Dávid   ugyanis már érettségi után vannak, most szerzik a tapasztalatot at élethez.

Bőségesen jut nekik munka , szeretem ha szorgalmasak és figyelmesek.

Feco a " villámkezü " illetve 2010 történései.....

Szakmány   

Kora tavasszal Fecoval, MatávalBálinttal, Dave-vel és Tamással  indítottuk az évet elég hullámzó forgalommal, (mindig akkor dolgoztunk a legtöbbet amikor nem is számítottunk rá).Tamást az iskola 3 hétre elvitte Svédországba gyakorlatra, azóta sem láttam mert átigazolt a szemközti szállodába  szerelme mellé.  

                                           
 
Időközben Mata és Bálint résztvett a szakma kiváló tanulója versenyén, itt igen jó eredménnyel végeztek, így a szakmunkás vizsga laza hullámverés volt számukra.
 
A.
Mániák sorozata indult, mintha egy hétköznapi sorozatba pottyantunk volna.
Minden napnak megvolt az éltető iránya így jutottunk el a bugyogótól a Sanyi mellényéig és végül az őszi tüzelőig. Remélem azóta megoldódott nyár igen lazán lassan indult el, mosogatónk is csak május végétől lett Rozi személyében a diófa és a parabola problémája is

Júliusra belendült a forgalom, Mata elszerződött a Café Molóba, Bálint eközben jókat pihent otthon. A nyár derekára végre szükség volt minden kézre, így döntöttünk a jó Vivi alkalmazása mellett. Bálint is elkezdte szakács tevékenységét Feco oldalán, mellette igazán pörgös az élet, róla mindig Rottila jut az eszembe ( Ő volt itt az elsőszámú „vilámkéz”).Gyakornokunk S. Dávid lett, végígkisért bennünket egészen őszig.
 
Vivien az első hullámmal távozott, férjhez ment. Ádám azóta boldog féltő férj, irigykedünk is eleget. Sajnos családod azóta megfogyatkozott, gyászodban veled érzünk.
 
A nyár remekül lement, mindenki kiválóan teljesített, nagy ritkán volt feszültség köztünk de azt könnyen áthidaltuk. Köszönöm a megfeszített tempójú munkátokat, öröm volt veletek dolgozni !
 
 
Második távozó Bálint lett, lejárt a szerződése és sajna a vendég is elfogyott,( igaz kapott 1 menekülő útvonalat de nem akart felszolgáló lenni).
 
 Az ősszel Davet az iskola kiküldte Luxemburgba a szakácsolimpia és világbajnokság megfigyelőjének, így közvetlen közelről informálódtunk.    ( Várom az írásos beszámolót !)  Az elmúlt évben nagy változáson ment keresztül, még csak 2 évfolyamos  tanuló de már most látszik;  kiváló szakember válik belőle, érdemes ráfigyelni.
A hétköznapokat otthon töltöttük , mindenki pótolta a nyáron elmaradt feladatait, hétvégéken dolgoztunk, néha még meg is érte.
 
Szeptemberben megérkeztek az elsős szakácstanulók, Lala és Róbert. Na ettől kezdve elindult a kínlódás, vajon még mennyi idő szükséges az előre menetelhez ?
Lala a belevaló B.kiliti srác, gyors a motorja, most már csak utol kéne érnie önmagát és javítani a tanulmányi átlagán.
 
Róbert a kérdésfeltevés bajnoka......akkor is visszakérdez

Ádám érkezése.... 2009 év történései.....

Szakmány   

 Az ősz  derekától Guzslován Ádám erősíti a csapatot, sokunk megelégedésére. Igaz sokszor túlon-túl csendes de a szorgalma az derék.  Hétvégi bulik után sajog a térde, de türi míg véget nem ér a nap.  

 

November végi jóidő; előhozta régi szenvedélyét a tavi horgászatot, ez idáig kevés sikerrel.....A pályán Csór István  alias "Pista BÁ"  a vendégek kedvence,

véglegesítette a felszolgálók vándorlását, Ő fogadja a vendégeket, viszi az egész pályát,( szabad perceiben el-el bóbiskolt a kert hűvösében ),  miközben Virágh Viktor Spanyol honban telepedett le,  mindaddig míg munkalehetőség akadt ( 1 hónapig ).  Igy lehetőség nyilt Horváth  Béla  beugrására , így vele dolgoztam végig a nyarat ,  Ő szállitotta az ételeinket  kissebb - nagyobb kedély ingadozással.

Összel   V.V.visszatért párszor hozzánk , mindig kisegített bennünket amikor emberhiánnyal küzködtünk.  

HOGYIS CSINÁLJAM? .... ....

Mata88   
Egy elsős szakácstanuló, Matatics Norbert jegyzete;(érdemes megjegyezni ezt a nevet). Az eltelt egy év alatt sajátitotta el a főzés alapjaít, mindig keresi az új lehetőségeket, kisérletező alkat.( most a Roxy csapatát erősíti.)

Roli uttolsó napja...

   

2007 utolsó havában köszöntünk el egymástól. Bízom a közel másfél év együtt töltött idő mindkettőnknek meghatározó volt. Eleinte sokat mérgelődtem, de a szorgalmad átsegített a nehézségeken és lassan, igaz nehezen de 1-2 dicséret is leesett. Két kemény nyarat húztunk le, átvészeltünk pár kemény napot de néha lazítottunk is :- lementünk fürdeni a tóra , ücsörögtünk a hintaágyon....

Szilveszteri menü 2007

   

A MENÜ....8 000 Ft.

........_Pirított királyrák farok nyársra tűzve........ _Sütőtök krémleves pirított mandulával_..........Harcsafilé.dióbundában........._Baconba göngyölt sertésszűzérmék........._Rokforttal és őszibarackkal töltött pulykamell filé zabpehelyben nrántva........._Burgonyapüré........._Görög saláta.........deszert:......Képviselő hattyu

B MENÜ....8 000 Ft.

.....__Pirítottmagvas rokfortsaláta_.......Marha húsleves eperlevél tésztával............_Ropogós malacsült.........._Rablóhús nyárson..........._Cordon Blue......._Steak burgonya........_Párolt pezsgős káposzta........ deszert :.....Gesztenyealagut.......

 

Éjfélkor :- Pikáns lencseleves sertéshússal......, Sült debreceni......, Főtt virsli.

Étlap 2007 06 hó -tól

   

Görög saláta ,vaslapon sült füstölt sajttal ................... Fogas filé szeletek tejszines kaviár mártással, ............ Rokforttal és őszibarackkal töltött jércemell, mandulás zabpehelyben forgatva, burgonya pürével................... Kemencében készített mangalica csülök, Favágó módra, krokettel .............................. Erdei gombaraguval tálalt párolt szarvas szeletek, egészben sült burgonyával...... Flambirozott bélszín steak Calvados módra (rostonsült almával, aszalt szilvával, bordói mártással), röstivel (240 gr.)..............Szalagtészta pirított jérce csíkokkal,aszalt paradicsommal,tejszínesen..................

Az étterem bemutatása, képekben

   

Calvados étterem Siófok Erkel Ferenc u. 11 Tel: + 36 84 314 579

Egy újabb szezon eljövetele.

   

Februárban letelt a szabadságunk, így megújult erővel kezdtük meg a 2007 évet. A konyhában Rottila a segédedzőm , Ottilia a tisztaság felelőse. Mindannyiunk kedvencét már majdnem kifelejtettem a felsorolásból, hát Ö Alexa a szakácstanuló

(:- igazi rokker és ha jó formában van, mindent könnyedén elsajátít.(szerdán mandula műtéte lesz ). Jómagam meg elnavigálom a csapatot és próbálok rendet tartani magam körül. Kerekes Zoli a felszolgálás üdvöskéje, kipróbált öreg harcos, idáig remekül teljesített.(Lassan már 15 éve dolgozunk együtt ) Henike ( felszolgáló tanuló )ahol tud segít de inkább a szerelem köti le figyelmét, ja és az iskolába szeret járni, nem gyakszira. Áprilistól besegít a felszolgálásba Somogyvári Zsolti ,imádja a "Pindurokat ", nyár végére elege lesz mindenből. Időközönként besegít a rendezvényeken Aranyász Ági és a jó öreg W Tivadar. ( időnként már a régi munkahelyemen éreztem magam, annyi ismerős vett körül. )

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
 
 
Menü
 
Receptek
 
 
Gasztro blogok
 

 

 

 

 

 

 

 

erdosl@invitel.hu

 

 

 

 

kisérleti konyha
Tartalom
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!